Home

 

 

 

Webmaster@headlight.nl

 

Derde partij

En dan is er nog de niet-gehandicapte partner. Dat is dus degene over wie er nog geen website gemaakt is. Zeg maar degene die kwa sociale belangstelling op de derde plek komt.

Dit aanhangsel heeft echter geen recht op klagen, want die is net zo goed bij DE beslissing geweest en is ook betrokken geweest bij alle voorbereidingen.
En die wilde ook graag dus die moet nu niet zeuren dat hij/zij de hele dag achter een baby en een gehandicapte partner aan moet rennen. Dat hij/zij nu twee in plaats van één mond moet voeden, zichzelf soms uit tijdsgebrek overslaand bij dit ritueel. En dat hij/zij er nu dagelijks 3 met het verwerken van in het lichaam opgehoopte afval- en vloeistoffen moet helpen.

Bovenstaande paragraaf klinkt u misschien wat overdreven in de oren, en zo cru bedoelen we het nu ook weer niet. Maar er zit wel een klein stukje waarheid in. Hoeveel hulp er ook is, en hoe fijn en vertrouwd deze hulp ook aanvoelt, deze ouder heeft het toch net iets drukker als een vergelijkbare ouder zónder gehandicapte partner.
Dat is niet erg, want dat wist je van tevoren!
Wat erger is, is dat deze ouder soms last krijgt van een eng soort geknaag in z'n ziel op het moment dat hij/zij het zooitje alleen laat om te gaan werken.
Kan dat wel? Zal het wel goed gaan? Zou die hulp wel komen? Zou die hulp het flesje wel goed schoonmaken?

Gelukkig is je partner erbij, net zoals in andere gezinnen!
Het kan dus niet fout gaan!

(nou ja, niet meer als bij andere ouderparen dan……)

 
 

Kinderwens en...? Evaringen en tips Bedenk ook... De derde partij Alles op een rijtje Laatste updates Forum Lees gastenboek Teken gastenboek